David Švejnoha
nar. 1979
svejnoha@gmail.com
Není cestovatel, ani fotograf. Je turista, který si koupil zrcadlovku. V současnosti žije v Brně. Od mládí horlivě cestuje. Po celé republice pořádá cestopisné besedy a zeměpisné projekce pro školy a veřejnost. V listopadu 2015 nafotil se spoluautory knihu HMYZ NA TALÍŘI s nakladatelstvím Jota. Jeho koníčkem je cestování a fotografování. Navštívil řadu zemí v Africe, Jižní Americe a Asii. Jeho zájem se soustředí na mapování přírodních národů napříč celým světem. Organizuje putovní výstavy. Spolupracuje s Laktační ligou a prodejem fotografií podporuje kojení v České republice. Absolvoval více jak 500 přednášek v ČR a SR.
Miroslav Švejnoha
nar. 1952
mirsvej@post.cz
Povoláním geodet. Po roce 1989 se účastnil mnoha expedic po zapomenutých koutech celého světa. Jeho zájem se soustřeďuje hlavně na poznávání etnik v co nejpůvodnějších a civilizací nejméně zasažených oblastech světa. „I když svobody a s ní spojenou možností cestování jsme se dočkali dost pozdě, je stále ještě možnost najít na mapě místa málo navštěvovaná, místa, kde nezanikl původní způsob života. Na světě žije v současnosti několik tisíc národů a etnik, z nichž některé se postupně přizpůsobují vývoji a modernizaci a takto v podstatě zanikají, jiné jsou zcela jedinečné. Těžko říct, zda tito lidé, kteří se jen pomalu přizpůsobují okolnímu světu, jsou tak hrdí, či tak neschopní. Tak či onak, je důležité, že ještě existují“
Milan Václavík
nar. 1983
mil.vaclavik@seznam.cz
Povoláním kuchař, srdcem cestovatel. Pracoval v Anglii pod vedením francouzských šéfkuchařů. Za posledních několik let se mu povedlo spojit práci s koníčkem a při svých cestách po světě se snaží nakouknout pod pokličku místním kuchyním. Nyní pracuje jako šéfkuchař brněnské restaurace Klub cestovatelů, která se specializuje na libanonskou kuchyni. Cestuje, píše články o etnokuchyních, přednáší o arabské a indické kuchyni pro střední školy a stále se snaží vydávat do exotických zemí za poznáním místních specialit. Procestoval především Asii a arabské země. V listopadu 2015 napsal recepty do knihy Hmyz na Talíři, které vydalo nakladatelství JOTA.
Petr Ocknecht
nar. 1977
petr.felix@centrum.cz
Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc. Dva roky získával zkušenosti na zaoceánských lodích a poté pracoval jako kuchař v řadě hotelů v Brně. V současnosti se věnuje cukrářskému řemeslu v restauraci Il Mercato v Brně na Zelném trhu. Je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená, natočil kulinářské DVD a v roce 2015 napsal recepty dezertů do knihy Hmyz na Talíři, která vyšla s nakladatelstvím JOTA.