Plánujete pro Vaše klienty nebo zaměstnance firemní akci, večírek nebo oslavu? Máte pocit, že řízky a guláš jíte každý den a chtěli byste vyzkoušet exotické chutě? Kuchař Milan Václavík je specialista na exotické kuchyně, který za svou inspirací jezdí do vzdálených zemí, odkud vozí unikátní recepty. Věnuje se hlavně chutím dálného východu, indické kuchyni a na Vaší akci provede LIVE COOKING SHOW s hmyzem, štíry, nebo sklípkany.


Přijedeme s exotickým jídlem k Vám! Zajistíme pro Váš firemní večírek, oslavu, nebo školení, kde ochutnáte netradiční pestré pokrmy. Připravíme pro Vás kuchařskou show, do které se každý z Vás bude moci osobně zapojit. Zajistíme pro Vás zážitkovou kuchyni, přivezeme exotické ovoce včetně nejsmradlavějšího ovoce na světě - durianu. Vše ve stylovém provedení s hudbou, povídáním a fotografickou projekcí. Jídlo může být i zábava! Přijedeme kamkoliv..

Kromě gurmánské zážitkové kuchyně pro Vás připravíme i cestopisné přednášky s projekcí fotografií. Vše zábavnou formou tak, aby účastníci nikdy nezapomněli. Témata naleznete v sekci PROJEKCE.
Přednášející:
EXOTICKÁ JÍDLA VE SVĚTĚ
Cesty s chutí
Během přednášky vycestujeme za různými chutěmi do celého světa! Nakoukneme do tajů těch nejexotičtějších pokrmů a koření. Dozvíme se proč je šafrán nejdražší koření na světě, jak se pěstuje vanilka a odkud pochází kakao! Jaké jsou rozdíly v kulturně gastronomických návycích, proč je v Indii kráva posvátná a proč muslimové nejedí vepřové? To a mnoho dalšího v hodinové přednášce spojené s ochutnávkou krokodýla a durianu - nejsmradlavějšího ovoce na světě.
Přednášející: Milan Václavík
HMYZÍ KUCHYNĚ
Entomofágie
Přednáška a live cooking show. Dá se to jíst? Pro nás představa vzbuzující údiv, u někoho možná odpor. Ale to je proto, že se nacházíme ve Střední Evropě. V celé Africe, jihovýchodní Asii nebo Jižní Americe je hmyz každodenní součástí potravy zdejších obyvatel. Nejen že hmyz v sobě skrývá neuvěřitelné variace chutí, ale jeho hlavní předností je vysoký obsah kvalitních bílkovin a nenasycených mastných kyselin. A že radši zůstanete u svíčkové s knedlíkem? Možná proto, že jste ještě neochutnali cvrčky na másle, grilovaná sarančata nebo šváby v těstíčku. Nechte se zlákat, budete nadšení....
Přednášející: Milan Václavík
EXTRÉMNÍ GASTRONOMIE
Fuj, to se dá také jíst?
Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Kde můžete ochutnat morčata? Navštivte hadí vesnici Ve Vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Přednáška je spojena s ochutnávkou tarantule a štíra. Dopřejte si extrémní zážitek...
Přednášející: Milan Václavík